Kies voor een van de meest geliefde trends en leg een visgraat vloer in je woning

Bijblijven met woontrends in intereurontwerp kan af en toe een lastige opgave zijn. Als je op dit moment van plan bent je huis of vloer te upgraden, moet je een aantal belangrijke beslissingen nemen. Wil je graag een moderne leefruimte creëren of een meer traditionele benadering kiezen? Gelukkig dekken visgraatvloeren het volledige spectrum als het gaat om mooie interieurs. Als het gaat om woningrenovaties, moet je eigen stijl immers overal prominent aanwezig zijn. Jij bent tenslotte degene die erin zal leven. Als je je niet op je gemak voelt of verliefd bent op je eigen huis, hoe kun je dan verwachten dat anderen dat zijn?

Visgraat vloeren in veel verschillende kleuren en variaties

Visgraat vloeren zijn er vandaag de dag in veel verschillende kleuren en variaties. Terwijl sommigen zich lenen voor eigentijdse interieurs, zullen anderen er net zo goed uitzien in oudere interieurs – net zoals ze deden toen visgraat houten vloeren voor het eerst hun weg naar huizen vonden. Een vorm van parketvloer, visgraat rangschikt houten blokken in een zigzagpatroon voor een prachtig en stijlvol resultaat. Dit is hoe parketvloeren worden gedefinieerd – met behulp van houten blokken om geometrische patronen te creëren.

De geschiedenis van visgraat vloeren

Hoewel de geometrie van het visgraatpatroon er ongelooflijk modern uit kan zien, is het eigenlijk een van de oudste soorten parketvloeren. Parketachtige vloeren zijn gemaakt met stroken hout gerangschikt in een herhalend patroon. Ze zijn ontstaan in het 16e-eeuwse Europa en enkele van de oudst bekende voorbeelden van parket bevinden zich in het paleis van Versailles.

Parketvloeren werden aan het einde van de 19e eeuw de populaire vloerstijl in Amerika, toen smaakmakers tapijten te vies en gemiddelde planken te eenvoudig vonden. Tegenwoordig worden deze vloeren net zo goed gemaakt van planken van robuuste dikte als een dunne parketlaag.

Kies uit vloeren in chevron- en visgraatpatroon

Vandaag de dag wordt er vooral onderscheid gemaakt tussen vloeren in chevron- en visgraatpatroon. De keuze tussen de twee komt neer op persoonlijke smaak: Chevron-planken komen op perfecte punten samen als een lange reeks pijlen, terwijl visgraatplanken enigszins lijken versprongen. Beide elegante zigzagontwerpen, die vaak worden gelegd in woonkamers, eetkamers en de gang, tillen de sfeer van iedere ruimte direct naar een hoger niveau. Diverse merken hebben een visgraat vloer in het assortiment in zowel klik pvc, plak pvc als in laminaat. Ook zijn er vinyl fabrikanten die visgraat vinyl leveren op rollen van maar liefst vier meter breed.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s